У ДТЕК розповіли, як будуть віддавати борги Сбербанку

Четвер, 27 квітня 2017, 18:32

Енергохолдинг "ДТЕК" планує погасити кредитний борг в 436 млн доларів перед російським Сбербанком за рахунок 5-10 років роботи ростовських шахт компанії.

Про це в інтерв'ю ЕП розповів генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко.

"У нас була домовленість зі Сбербанком, відповідно до якої ми переводимо значну частину кредиту, а це на початку шляху було 436 млн доларів, на баланс шахти "Обухівська", - сказав Тимченко.

При цьому, за його словами, сама шахта була виведена з периметра базової компанії "ДТЕК Енерго" і передана в пряме володіння материнської компанії DTEK B.V.

"Так для всіх кредиторів "ДТЕК Енерго" було зменшене кредитне навантаження в розмірі 436 млн доларів, а Сбербанк виграв на тому, що після виведення шахти "Обухівська" вона виявилася тільки у нього в заставі (тоді як до цього займ обслуговувався на умовах кредиту без фінансування, ЕП)", - заявив гендиректор ДТЕК.

"Зараз "Обухівська" працює на обслуговування цього кредиту - весь грошовий потік, який вона заробляє, йде на виплату кредиту", - зазначив Тимченко.

"Багато в чому це (термін погашення - Ред.) залежить від цін на вугілля і курсу рубля. Думаю, від 5 до 10 років, починаючи відлік з жовтня 2016 року", - підсумував СЕО компанії.

Раніше повідомлялося, що ДТЕК планує відмовитися від споживання дефіцитного антрациту і перевести свої ТЕС на вугілля марки "Г".

Економічна правда