Члени Транскаспійського маршруту запропонували Україні спільне підприємство

Вівторок, 11 квітня 2017, 17:20

Голови залізниць Азербайджану, Грузії, Казахстану та Киргизстану запропонували Україні спільне підприємство у рамках Транскаспійського міжнародного транспортного маршруту.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби кабміну.

Згідно з повідомленням, прем'єр-міністр Гройсман у вівторок провів зустріч із головами залізниць Транскаспійського регіону.

Повідомляється, що Україна в рамках розвитку свого транзитного потенціалу готова взяти участь у створенні нових транспортних коридорів і приєднатися до наявних маршрутів, утворених в напрямку Південь-Захід із Середньої Азії через Грузію та Азербайджан у напрямку Європи.

Гройсман наголосив, що співпраця в транспортній сфері з країнами-членами ГУАМ і партнерами України в Середній Азії - це пріоритет, який розділяють і в уряді України, і в урядах країн-партнерів.

"Під час розмови голови залізничних компаній Азербайджану, Грузії, Казахстану та Киргизстану запропонували уряду України активно долучитися до розвитку Транскаспійського міжнародного транспортного маршруту і, можливо, створити спільне підприємство, яке дозволило б реалізувати принцип "єдиного вікна" при обробці вантажів, що йдуть цим маршрутом", - йдеться в повідомленні.

Голови компаній наголосили, що це могло б стати значною конкурентною перевагою країн у використанні транзитних можливостей.

"Наше об'єднання дасть добрий результат для наших держав. Вносьте пропозицію", - наводить слова прем'єра його прес-служба.

Нагадаємо, "Укрзалізницю" включили до складу Міжнародної асоціації     "Транскаспійський міжнародний транспортний маршрут".

Раніше уряди Грузії, України, Азербайджану та Молдови підписали протоколи щодо створення ЗВТ та взаємного визнання результатів митних процедур.

Економічна правда