OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

Середа, 29 березня 2017, 21:00

Головні економічні новини за 29 березня.

Про "Борг Януковича". Високий суд Лондона в середу схвалив прискорений розгляд позову РФ до України щодо євробондів на 3 млрд доларів.

В свою чергу Україна має намір подати апеляцію на рішення Високого суду Лондона.

А в Мінфіні РФ заявили, що Високий Суд Лондона в середу прийняв остаточне рішення про те, що Україна зобов'язана виплатити Росії номінальну вартість єврооблігацій в сумі 3 млрд доларів, а також відповідну суму нарахованих відсотків.

Про ціну на газ. Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і компослуг, затвердила розмір абонентської плати за підключення до системи газопостачання.

Про НАБУ в НБУ. Детективи Національного антикорупційного бюро України проводять слідчі дії у Національному банку.

НАБУ пояснює обшуки в Національному банку розслідуванням фактів зловживання керівництвом НБУ в період 2015-2016 років.

Про МВФ. Питання виділення Україні наступного траншу відсутнє в плані роботи Ради директорів Міжнародного валютного фонду, розписаному до 7 квітня.

Про НАЗК. Голова Нацагентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак каже, що агентство США USAID продовжує давати гранти, але не на всі проекти НАЗК.

А прем'єр-міністр Володимир Гройсман закликав членів НАЗК подати у відставку.

Про Сбербанк. Акціонер латвійського Norvik Banka, російський мільйонер Грігорій Гусєльніков повідомив, що після завершення угоди українська "дочка" російського "Сбербанку" змінить назву.

Про "Укртелеком". Фонд державного майна приступив до процедури примусового розірвання договору про приватизацію "Укртелекому".

Про ДФС. Кабінет міністрів затвердив концепцію реформування і розвитку Державної фіскальної служби.

Про Ryanair. Ірландський лоукостер Ryanair попереджає, що не зможе літати до Європи у разі, якщо Британія не зможе узгодити з ЄС нову авіаційну угоду в рамках переговорів про Brexit.

Тексти дня:

"Абонплата за газ. Як будемо платити за новими платіжками?"

З 1 квітня для населення і промислових споживачів вводиться нова система оплати за використаний газ. Навіщо це робиться, і чи суттєво зміниться ціна?

"Суперменеджмент на мільярди, або Чого чекати від реформи держкомпаній".

Справжньою революцією для українського державного сектору стане створення незалежних наглядових рад, які переберуть на себе ключові кадрові та контрольні повноваження міністерств. Однак панацея не в цьому, а в прозорій приватизації.