OVERTIME: ГОЛОВНЕ ЗА ВИХІДНІ

Неділя, 26 березня 2017, 20:00

Головні економічні новини за вихідні.

Про Yuzgaz. Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов компанії Yuzgaz B.V. (Нідерланди) до Кабінету Міністрів і визнав протиправним його відмову поступитися нідерландській компанії часткою в угоді про розподіл продукції (УРП) з розробки Юзівської площі (Харківська та Донецька області).

Про інвестиції. НАК "Нафтогаз України" планує завершити переговори з потенційним інвестором для створюваного в Україні ПАТ "Магістральні газопроводи України" в найближчі три місяці. Італійська компанія Snum готова інвестувати в українську ГТС 2 млрд дол.

Про службу фінансових розслідувань. Забезпечити запуск роботи Служби фінансових розслідувань (СФР) можна буде через півроку після прийняття відповідного закону.

А посадовий оклад керівника створюваної в Україні Служби фінансових розслідувань встановлено на рівні 40 прожиткових мінімумів - 62 тисячі гривень.

Про вугілля. Якість вугілля з тимчасово непідконтрольних територій не відповідає вимогам зовнішніх ринків.

"Середній рівень вмісту сірки в українському антрациті - 1,7%, а в куті марки" Т "- 2,6%. Необхідна для експорту норма - 0,9% і нижче. Простою мовою - експорт для цього вугілля закритий ", - заявив генеральний директор енергохолдингу ДТЕК Максим Тимченко.

Про YouTube. Через тимчасове припинення співпраці ряду великих рекламодавців з відео-сервісом YouTube, акції холдингової компанії Alphabet, що володіє Google і YouTube просіли на 4%, або на 35 млрд доларів.