Розенко: Остаточний варіант пенсійної реформи буде протягом місяця-двох

Четвер, 2 березня 2017, 15:05

Метою проведення пенсійної реформи в Україні є підвищення рівня і якості життя людей.

Про це в ефірі радіо "Ера FM" заявив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко, повідомляє прес-служба КМУ.

"Ні в кого не виникає сумнівів у тому, що пенсійну реформу потрібно робити. І я думаю, всі наші співгромадяни розуміють для чого: з одного боку - великі видатки пенсійної системи, колосальний дефіцит бюджету Пенсійного фонду, з іншого боку - мізерні пенсії, які на сьогодні не задовольняють нікого. Тому очевидно, що питання проведення пенсійної реформи дуже гостро сьогодні стоїть на порядку денному", - сказав він.

За словами віце-прем’єр-міністра, після представлення Урядом остаточного варіанту пенсійної реформи, вона має пройти широке експертне та суспільне обговорення.

"Є декілька варіантів, є різні думки з деяких питань. І я думаю, що кінцевий варіант пенсійної реформи ми оприлюднимо протягом місяця-двох. Після чого пенсійна реформа має пройти дуже широке обговорення і в середовищі експертів, і суспільне обговорення", - зазначив він.

Розенко наголосив, що основною метою пенсійної реформи є підвищення рівня і якості життя пенсіонерів, тому вона повинна бути комплексною.

"Ми не повинні обмежувати дискусію навколо того як рахувати страховий стаж чи пенсійний вік. Це ті деталі, які не дають комплексної картини. Тому мова повинна йти не лише про те, як вдосконалити солідарний рівень пенсійної системи, а й про те, як дати людям можливість самим впливати на розмір своєї пенсії у майбутньому. Без комплексного підходу якість і рівень життя пенсіонерів суттєво не зміниться", - зауважив Розенко.

Раніше, віце-прем'єр-міністр Розенко заявив про зняття питання про підвищення пенсійного віку з переговорів із Міжнародним валютним фондом з підготовки нової редакції Меморандуму про співробітництво за програмою EFF.

Як відомо, МВФ пропонує підвищити пенсійний вік в Україні поступово до 2027 року до 63 років.

Економічна правда