Данилюк хоче бачити нових людей у ДФС

Вівторок, 14 березня 2017, 13:31

Глава Мінфіну допускає проведення повторної люстрації у Державній фіскальній службі.

Про це він повідомив у інтерв'ю Економічній правді.

"В рамках інституціональної реформи ДФС необхідно вибудувати роботу служби таким чином, щоб ми могли залучити нових людей. Особам, які блокували реформи і були задіяні у корупції, не місце в ДФС", - сказав Данилюк.

Міністр заявив, що направить у ДФС комісію міністерства для перевірки діяльності податківців: "Мені важливо знати, чому не виконувалися доручення, на якій стадії знаходиться реалізація законодавчих норм, направлених, в т. ч. на виконання вимог МВФ".

Також міністр фінансів поділився думками з приводу можливого призначення в.о. голови ДФС Мирослава Продана на посаду голови служби: "Є вимоги закону, згідно з якими необхідно проводити конкурс. Мирослав Продан може брати участь в ньому нарівні з іншими кандидатами".

"Зараз він повинен показати, наскільки успішно може керувати ДФС в таких важких умовах. Якщо він з цим успішно впорається, це буде йому великий плюс. Якщо, звичайно, у нього збережеться бажання керувати службою і далі", - сказав міністр.

"Позиція Мінфіну: ми не за чи проти персоналій, принципово важливо, щоб ДФС працювала ефективно. Для українських реалій характерна нездорова традиція, коли все робиться під конкретну людину. Це дискредитує процес. Я не дозволю підганяти конкурс під окремих людей", - зазначив Данилюк.

Нагадаємо, апеляційний суд залишив незмінним рішення Солом'янського суду про арешт відстороненого голови ДФС Романа Насірова.

Економічна правда