Стало відомо, хто купив контрольний пакет "Карпатнафтохіму"

Четвер, 9 лютого 2017, 15:01

Опосередкованим власником понад 50% в ТОВ "Карпатнафтохім" через кіпрську Xedrian Holding Ltd став Ільхам Мамедов.

Про це OilNews повідомили в Антимонопольному комітеті.

Раніше повідомлялося, що Techinservice Limited купив у "Лукойлу" 25% "Карпатнафтохіму". За словами глави "Техінсервісу" Ігоря Щуцького сума всієї угоди становила 25 млн доларів.

Ільхам Мамедов - багаторічний функціонер групи компаній "Лукойл" в Україні. На різних етапах діяльності працював в компанії "Литаско-Україна", на Одеському НПЗ.

Реклама:

З листопада 2014 року по травень 2015 року Мамедов очолював ПІІ "Лукойл-Україна", де курирував продаж мережі АЗС австрійській AMIC Energy. Після цього займався роботою "Карпатнафтохіму".

Нові акціонери нафтохімічного заводу очікують запуск підприємства в травні поточного року, заявив Шуцький.

Раніше повідомлялося, що 20 грудня Верховна Рада ухвалила законопроект №5132, згідно з яким імпорт всіх зріджених газів крім природного і газойлів в якості сировини для виробництва етилену в Україні буде звільнений від сплати акцизу.

Єдиним виробником етилену в Україні є "Карпатнафтохім".

Techinservice Limited - компанія, зареєстрована в Лондоні. Вона є дочірньою структурою компанії підприємства "Техінсервіс", яке виробляє в Україні біоетанол.

В інтерв'ю "Українській правді" Ігор Коломойський заявив, що володіє Техінсервісом разом з депутатом від "Народного фронту" Андрієм Іванчуком.

Сам Іванчук заявив, що не має відношення до цієї компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: