Кутовий рекомендує "Укрспирту" скасувати підвищення ціни

Четвер, 9 лютого 2017, 13:57

Міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий рекомендує Державному підприємству "Укрспирт" скасувати додаткове підвищення ціни на спирт.

Про це він заявив під час наради з керівниками ДП "Укрспирт" стосовно розрахунків собівартості спирту, повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства.

"З огляду на заплановане збільшення акцизу, а також на додаткове зростання собівартості інших ціноутворюючих елементів, вважаю за доцільне рекомендувати скасувати додаткове підвищення ціни (на спирт - ред.), оскільки це може негативно вплинути на горілчану галузь. Також, перебуваючи у постійному контакті з учасниками ринку, здійснювати аналіз та моніторинг собівартості з метою недопущення збиткових операцій для державних підприємств", - зазначив Кутовий.

Як відомо, цього року "Укрспирт" запланував два етапи підвищення ціни на спирт етиловий ректифікований: із 1 січня – на 10,6% до 315,2 грн/дал і з 1 березня – ще на 8%.

В "Укрспирті" повідомляли, що на сьогодні держпідприємство вже уклало угоди з усіма основними споживачами ринку спирту етилового за ціною, що діє з 1 січня 2017 року.

Економічна правда