Кабмін продовжив програму "теплих кредитів"

Середа, 8 лютого 2017, 16:06

Кабінет міністрів продовжив дію програми "теплих" кредитів на 2017 рік та удосконалив порядок надання відшкодування за нею.

Про це повідомив голова Держенергоефективності Сергій Савчук, коментуючи відповідне рішення Кабінету міністрів, прийняте на засіданні у середу.

"Найближчим часом українці вже зможуть у повному обсязі використовувати можливості цієї програми та залучати безповоротну фінансову допомогу від держави на заходи з енергоефективності" - сказав Савчук.

"У цьому році, як і раніше, українці зможуть отримати державну безповоротну фінансову допомогу на впровадження енергоефективних заходів у розмірі: 20% - на придбання "негазових" котлів, 35% – для утеплення індивідуального житла, 40% - для ОСББ і 70% - для отримувачів субсидій, які входять у склад цих ОСББ", - повідомляє прес-служба Держенергоефективності.

Як наголошується, серед нововведень цього року - розширено перелік банків-учасників програми. Тепер "теплі" кредити можна буде отримати не лише в "Ощадбанку", "Укргазбанку" та "Укрексімбанку", а й в "Приватбанку".

З початку дії програми, а саме - з жовтня 2014 року і по теперішній час, її учасниками стали понад 215 тисяч родин, які залучили на енергоефективні заходи більше 2,7 млрд гривень. Вони отримали близько 1,16 млрд гривень відшкодування.

Економічна правда