Банкір вивів зі свого банку 130 мільйонів гривень - Нацполіція

Понеділок, 20 лютого 2017, 16:47

Заступник голови правління фінустанови вивів активи банку шляхом проведення збиткових операцій на валютному ринку.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

"Займаючи посаду заступника голови правління банківської установи, чиновник організував проведення незаконних форексних операцій на міжбанку. Він заздалегідь знав, що такі дії призведуть до мільйонних збитків і банкрутства банку", - говориться в повідомленні.

Як зазначається, з метою привласнення незаконно виведених активів, він став власником і головою правління банку-контрагента. Зазначена банківська установа була другим учасником незаконних форексних операцій.

"Під час слідства доведено, що сума збитків становить 129 млн гривень. За інформацією оперативників Департаменту захисту економіки Нацполіціі вона може бути значно більшою", - повідомляє прес-служба.

На даний час слідчі Головного слідчого управління та оперативники Департаменту захисту економіки Національної поліції повідомили власнику банку-голові правління про підозру за ч. 3 ст. 27 (Види співучасників), ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

Економічна правда