Кабмін повинен визначитися з долею податкової міліції - Насіров

П'ятниця, 17 лютого 2017, 15:01

Кабінету міністрів необхідно визначитися з долею податкової міліції.

Про це у коментарі кореспонденту ЕП повідомив глава ДФС Роман Насіров.

"Податкова міліція - не важливо в складі ДФС або поза ним - це орган Кабінету міністрів. І Кабміну вирішувати, вона буде, або її не буде, або вона буде в будь-якому іншому вигляді", - повідомив Насіров.

На сьогоднішній день, за його словами, податкова міліція функціонує відповідно до законодавства, яке передбачає, що вона повинна працювати до моменту створення нового органу.

"Кабміну вирішувати. Нехай Мін'юст дасть офіційний висновок", - сказав глава ДФС.

Насиров допускає, що питання про виправлення "технічної помилки" з приводу ліквідації податкової міліції буде знову підніматися в Верховній Раді на наступному тижні.

На питання про те, на якому етапі доопрацювання законопроекту Мінфіну про фінполіцію Насіров повідомив, що тиждень тому в Кабміні була нарада з приводу реформи податкової міліції.

"Прем'єр-міністр доручив Мінфіну створити робочу групу і відпрацювати концепцію створення служби фінансових розслідувань. Або, можливо, цей орган буде називатися якось по-іншому. Після цього прем'єр доручив написати законопроект. Термін на виконання цього завдання - два тижні", - зазначив Насіров.

"Мінфін говорить, що все готово і відпрацьовано, хоча я чув, що представники силових органів, які входять в цю групу, дуже здивовані з цього приводу", - зазначив Насиров.

За словами глави ДФС, важливо розуміти, якою буде структура нового органу, які зміни в КПК потрібно вносити, як будуть формуватися і працювати територіальні підрозділи нового відомства.

"Я пропонував, щоб законодавчим оформленням функцій нового органу і його взаємодією з іншими відомствами зайнявся Мін'юст. Він найбільше розуміється на процесуально-юридичних моментах", - сказав Насіров.

Детальніше читайте у матеріалі: Податкова міліція чи фінансова поліція? Ставки — 3 до 1

Галина Калачова