Мінекономіки підтримало "Роттердам+" - експерт

Четвер, 16 лютого 2017, 14:52

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України підтримало так звану формулу "Роттердам+".

Про це на своїй сторінці в Facebook написав експерт в сфері енергетики Андрій Герус.

"Виявляється Міністерство економіки не тільки знало, що Роттердам+ (індекс АРІ2) працює, а ще й підтримало його", - написав експерт.

Герус оприлюднив відповідь прес-служби МЕРТ на запит журналістки: "На виконання доручення перший віце-прем’єр Степан Кубів провів нараду за участі Володимира Кістіона, Ігоря Насалика, Дмитра Вовка, Ксенії Ляпіної, представників Мінекономіки, ДФС та інших".

"В ході кількох обговорень дійшли висновку, що використання даних світових бірж та індексів таких як API 2 є раціональною практикою (Згідно ЗУ "про ціни та ціноутворення, стаття 4, в якій йдеться про те, що державна цінова політика спрямована на забезпечення орієнтації цін внутрішнього ринку товарів на рівень цін світового ринку")", - йдеться у відповіді на запит.

Нагадаємо, у середу міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявив, що в Україні не діє формула Роттердам+.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко доручив перевірити, чи дійсно в Україні діють тарифи на вугілля, утворені без використання формули "Ротерадам плюс".

Економічна правда