Мінекономіки підтримало "Роттердам+" - експерт

Четвер, 16 лютого 2017, 14:52

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України підтримало так звану формулу "Роттердам+".

Про це на своїй сторінці в Facebook написав експерт в сфері енергетики Андрій Герус.

"Виявляється Міністерство економіки не тільки знало, що Роттердам+ (індекс АРІ2) працює, а ще й підтримало його", - написав експерт.

Герус оприлюднив відповідь прес-служби МЕРТ на запит журналістки: "На виконання доручення перший віце-прем’єр Степан Кубів провів нараду за участі Володимира Кістіона, Ігоря Насалика, Дмитра Вовка, Ксенії Ляпіної, представників Мінекономіки, ДФС та інших".

Реклама:

"В ході кількох обговорень дійшли висновку, що використання даних світових бірж та індексів таких як API 2 є раціональною практикою (Згідно ЗУ "про ціни та ціноутворення, стаття 4, в якій йдеться про те, що державна цінова політика спрямована на забезпечення орієнтації цін внутрішнього ринку товарів на рівень цін світового ринку")", - йдеться у відповіді на запит.

Нагадаємо, у середу міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявив, що в Україні не діє формула Роттердам+.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко доручив перевірити, чи дійсно в Україні діють тарифи на вугілля, утворені без використання формули "Ротерадам плюс".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: