Насалик запевнив, що формула Роттердам+ в Україні не діє

Середа, 15 лютого 2017, 19:40

В Україні не діє формула Роттердам+.

Про це повідомив сьогодні на позачерговому засіданні міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, пише liga.net.

Відповідаючи на питання міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, чи діє в Україні тариф Роттердам+, Насалик сказав, що не діє.

"У нас не діє ціна Роттердам+ в Україні. На сьогоднішній день ціна на вугілля, яка йде і на антрацитову групу, і на вугілля, яке видобувається на території України, становить 1,73 тис. грн. Ціна Роттердам + на сьогоднішній день - 3,1 тис. грн", - запевнив міністр.

Реклама:

Насалик додав, що Роттердам+ був створений як фікція.

Аваков уточнив, на скільки повинні будуть піднятися тарифи на електроенергію, якщо цей тариф буде застосований, і Україна буде завозити вугілля через ПАР або Австралію за ціною 3100.

"Я не можу сказати, тому що це розраховує НКРЕ, але баланс, який формує Міністерство енергетики, ціна тоді виросте в середньому на 20-25%", - сказав Насалик.

Аваков запитав у Насалика, чи не вважає він, що Україна повинна заблокувати експорт вугілля антрацитної групи з території України. На це прем'єр-міністр Володимир Гройсман сказав, що де-факто і де-юре експорт атрацита з України заборонений.

"У період введення надзвичайного стану не може бути експорту", - підкреслив прем'єр.

Насалик додав, щодо експорту, то йдеться тільки про коксівну групу.

Як відомо, раніше голова НКРЕ Дмитро Вовк заявив, що формула "Роттердам+" дозволила диверсифікувати поставки вугілля, проте в діючих тарифах ціна на вугілля, яка існує зараз - не передбачена.

Читатйте також: Заплати Ахметову і друзям президента, або Формула з доходом на 24 мільярди

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: