Вищий адмінсуд підтвердив правомірність банкрутства банку "Юнісон"

Середа, 15 лютого 2017, 08:53

Вищий адміністративний суд України 14 лютого 2017 року підтвердив правомірність рішення Нацбанку про віднесення ПАТ "Банк "Юнісон" до категорії неплатоспроможних.

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Як відомо, банк було віднесено до даної категорії за непрозору структуру власності.

Нагадаємо, у червні 2016 року Окружний адміністративний суд міста Києва повністю відмовив одному з акціонерів ПАТ "Банк "Юнісон" у задоволенні позовних вимог, якими позивач просив суд визнати протиправною та скасувати постанову НБУ про віднесення ПАТ "Банк "Юнісон" до категорії неплатоспроможних.

Таким чином, суд першої інстанції підтвердив правомірність дій регулятора на всіх етапах взаємодії з ПАТ "Банк "Юнісон" з питань приведення структури власності банку у відповідність до вимог щодо прозорості.

Київський апеляційний адміністративний суд 2 серпня 2016 року підтвердив рішення суду першої інстанції. А Вищий адміністративний суд залишив у силі рішення судів першої та апеляційної інстанцій, якими підтверджувалась законність прийнятого НБУ рішення.

Нагадаємо, 28 квітня НБУ визнав банк "Юнісон" неплатоспроможним.

Починаючи з середини 2014 року Нацбанк неодноразово звертав увагу ПАТ "Банк "Юнісон" на невідповідність структури його власності вимогам прозорості.

Пізніше, в "Юнісоні" заявили, що рішення про визнання його неплатоспроможним є спробою рейдерського захоплення НБУ.

2 серпня 2016 року Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив законність віднесення банку "Юнісон" до категорії неплатоспроможних через непрозору структуру власності.

Як відомо, банк був пов'язаний з Антоном Клименко, загиблим братом екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка. За інформацією ЕП, Клименко досі залишається реальним власником "Юнісон".

Економічна правда