Суд заарештував зброю і землю екс-президента CityCommerce Bank

Четвер, 19 січня 2017, 09:31

Печерський районний суд Києва 12 січня ухвалив рішення про накладення арешту на майно підозрюваного у справі ПАТ "Міський комерційний банк" (CityCommerce Bank).

Про це пише FinClub.

Національна поліція проводить досудове розслідування кримінального провадження № 12014000000000409 за підозрою екс-президента Міського комерційного банку Рейніса Тумовса і екс-голови правління банку в скоєнні кримінальних правопорушень.

Слідство з'ясувало, що ці особи в 2013-2014 роках, діючи за попередньою змовою, використовуючи ряд підконтрольних комерційних структур і фізосіб, діючи умисно, з метою виведення активів з банку, шляхом укладення ряду договорів з підприємствами, які мають ознаки фіктивності, та переказу грошей на рахунки підконтрольних їм юросіб заволоділи коштами банку в особливо великих розмірах.

Реклама:

"В результаті видачі банком кредитних коштів за кредитним договором ТОВ "Ріл-Мейд" банк отримав збиток на суму 90,1 млн гривень", - йдеться в рішенні суду.

Тому суд задовольнив прохання слідства про арешт майна, що належить Тумовсу.

Заарештовано шість земельних ділянок президента Міського комерційного банку в Макарівському і Бориспільському районах Київської області, арсенал вогнепальної зброї (37 штук), вилучений у ході обшуку 15 вересня 2015 року, гроші на рахунку в "Укргазбанку", а також сім автомобілів.

Як відомо, 21 листопада 2014 року Фонд гарантування вкладів ввів тимчасову адміністрацію в CityCommerce Bank на 3 місяці.

У березні 2015 року НБУ вирішив відкликати банківську ліцензію та ліквідувати цей банк.

В кінці грудня 2016 року поліція повідомила про підозру президенту і голові правління CityCommerce Bank в тому, що вони вивели з фінустанови близько 80 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!