CityCommerce Bank віднесли до категорії неплатоспроможних

П'ятниця, 21 листопада 2014, 13:19

Національний банк відніс Міський комерційний банк (CityCommerce Bank) до категорії неплатоспроможних.

Про це повідомляє прес-служба НБУ на своїй сторінці в Facebook.

Згідно з повідомленням, відповідне рішення закріплене постановою НБУ від 20 листопада 2014 №732.

У прес-релізі вказується, що Фонд гарантування вкладів фізосіб 21 листопада ввів у банку тимчасову адміністрацію.

Реклама:

За даними прес-служби, НБУ в квітні-2014 провів тематичну інспекційну перевірку зазначеного банку в зв'язку з погіршенням показників його фінансового становища, а також у зв'язку зі скаргами про невиконання кредитно-фінансовою установою зобов'язань перед клієнтами: були зафіксовані випадки невиконання в строк вимог клієнтів, порушення банківського законодавства.

Згідно з даними НБУ, в межах встановлених процедур регулятор працював з керівництвом та власниками банку з пошуку шляхів поліпшення фінансового становища, однак за результатами інспекційної перевірки в травні-2014 банк був віднесений до категорії проблемних, в нього був призначений куратор - представник НБУ.

Як наголошується, Міський комерційний банк надав план фінансового оздоровлення, але документ неодноразово повертався банку на доопрацювання з численними зауваженнями, оскільки розроблені ним заходи не передбачали своєчасне і в повному обсязі виконання зобов'язань перед клієнтами, а також належне поліпшення його фінансового становища.

"НБУ продовжує очистку банківської системи, включаючи і неплатоспроможні банки, які створюють проблеми для вкладників, не приносять якусь користь економіці країни. Адже серед пріоритетів Нацбанку - здоров'я банківської системи, підтримка платоспроможних банків, допомогу у вирішенні тимчасових проблем, захист інтересів вкладників і кредиторів банків", - зазначив перший заступник глави НБУ Олександр Писарук.

За його словами, Фонд гарантування вкладів фізосіб забезпечить виплату вкладникам гарантованої суми відшкодування в найкоротші терміни.

Як повідомлялося, в листопаді Міський комерційний банк заявив про зміну власника: 100% акцій керуючої компанії GFM Group, основним активом якої є банк, були продані новим інвесторам.

Міський комерційний банк заснований в 2006 році. На 1 жовтня 2014 його єдиним акціонером було ТОВ "Глобал фінансіал менеджмент груп".

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2014 року по розміру загальних активів Міський комерційний банк займав 41-е місце (3,917 млрд грн) серед 166 діючих у країні банків.

Як пишуть "Українські новини", 20 листопада бойовики самопроголошеної "Донецької народної республіки" захопили приміщення  CityCommerce Bank на вул.Університетській в Донецьку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: