"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

Вівторок, 17 січня 2017, 21:00

Єдиний електронний квиток, стабілізація гривні, транш від МВФ і рахунок "Нафтогазу" від "Газпрому" на 5,3 мільярда доларів, - головне за 17 січня.

Про єдиний електронний квиток. Сьогодні депутати підтримали введення електронного квитка, який дозволить відмовитися від готівкового розрахунку в транспорті. Пояснюємо, як це буде працювати.

Про банки в 2016 році. Попередні результати роботи банків свідчать, що за два роки з банківської системи українці вивели 11 млрд дол.

Про гривню. Як ви вже могли помітити (а не помітити складно), останні тижні гривня падає.

Реклама:

Щоб якось вплинути на ситуацію, Національний банк оголосив про проведення аукціону з продажу іноземної валюти, щоб запобігти надмірним коливанням курсу гривні: обсяг аукціону - до 100 млн доларів.

Тим часом, прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляє, що Національний банк обіцяв стабілізувати ситуацію на валютному ринку, а коливання курсу гривні є сезонними.

До вечора, все ж, гривня зміцнилася до 27,65 за долар.

Про транш від МВФ. Президент Петро Порошенко очікує, що черговий транш від МВФ Україна отримає в найближчі тижні. Міністерство фінансів очікує наступний транш від Міжнародного валютного фонду за програмою розширеного фінансування на 1 млрд доларів на початку лютого.

Україна та "Газпром". "Газпром" виставив "Нафтогазу України" за 2016 рахунок в за недобір законтрактованого за правилом "бери або плати" газу на суму 5,3 млрд дол.

Україна та рейтинги. Україна опустилася в рейтингу інноваційних економік. Україна зайняла 42-е місце в рейтингу країн з найбільш інноваційною економікою, втративши одну позицію в порівнянні з попереднім рейтингом.

І наостанок: 13 міжнародних компаній подали заявки на будівництво сонячних станцій в Чорнобильській зоні відчуження.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!