"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Пасенюк про продаж Roshen в РФ: процес продажу йде, наскільки може

Понеділок, 5 грудня 2016, 15:07

Один з власників компанії ICU Марк Пасенюк заявив, що процес продажу російської частини бізнесу йде, наскільки він може йти.

Про це він розповів в інтерв'ю liga.net.

"Процес продажу російської частини бізнесу йде, наскільки він може йти. Станом на зараз активи як і раніше арештовані. У нас були претенденти, вони проводили дью-ділідженс, але угоду при поточних обставинах не можна закрити", - зазначив він.

Відповідаючи на питання про зірвану операцію з російською "Слов'янкою" Пасенюк заявив: "А чому ви думаєте, що Слов'янка була? Щоб щось зірвалося, воно спочатку має існувати, а інформацію з джерела "баби кажуть" не можу коментувати".

Реклама:

За словами Пасенюка, стосовно продажу Roshen є проблема.

"По Roshen є проблема. Покупці в моменті не готові виписувати чеки. Я вже багато раз пояснював, чому. Ми ж всі хочемо, щоб ринки зростали і сюди заходили інвестори. Ви ж не думаєте, що президент не зацікавлений в тому, щоб сюди заходили Nestle, Mondelez, Mars? Мене вчили, що для закриття угоди треба мислити за дві сторони. Поставте себе на місце власника. Ви думаєте, є якась сума грошей, якої йому не вистачає на життя, заради якої він не може продати цей бізнес?", - зазначив він.

Крім того, Пасенюк запевнив, що хоче продати Roshen.

"Якщо ви думаєте, що я або Rothschild не хочемо продати російський бізнес, ви помиляєтеся. І в будь-який інший час я б вам сказав просто: "No comments", - підсумував він.

Як повідомлялося раніше, у Roshen заявили, що Путін не дає їм продати Липецьку фабрику.

Нагадаємо, 27 жовтня президент Росії Володимир Путін заявив, що фабрика "Рошен" у Липецькій області, яка належить президентові України Петру Порошенку, продовжує працювати, незважаючи на певні труднощі.

Як відомо, президент Петро Порошенко, всупереч заявам, досі не передав свої активи у траст, однак почав реструктуризацію своїх активів Roshen, створивши для цього три офшорні компанії.

Як відомо, у січні 2016 року Петро Порошенко заявив, що передав свою частку "Рошен" у незалежний "сліпий" траст під управлінням іноземного банку.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: