У Roshen заявили, що Путін не дає їм продати Липецьку фабрику

П'ятниця, 28 жовтня 2016, 15:33

Виступ президента Росії Володимира Путіна на засіданні клубу "Валдай" підтвердив, що за всіма перевірками, кримінальними справами та арештом майна, через яке неможливо продати Липецьку фабрику, стоїть він.

Про це заявив президент корпорації Roshen В'ячеслав Москалевський.

"Для нас дивно, що така велика фігура, як президент РФ, цікавиться такими дрібними речами, як життєдіяльність нашої фабрики в Липецьку", - цитує Москалевського прес-служба корпорації.

"Виступ Путіна лише підтвердив для нас те, що ми і так знали ще з 2014 року - за всіма перевірками, кримінальними справами та арештом майна, через яке ми не можемо продати фабрику, стоїть він", - заявив президент корпорації.

Реклама:

"Він тримає наші Липецькі активи  в заручниках на своїй території, а ми виводимо всі дивіденди, отримані від них, і вкладаємо їх в благодійні проекти і наше виробництво в Україні", - сказав він.

У компанії також підтвердили, що за період 2014-2016 років корпорація отримала і вивела в Україну дивіденди від своїх Липецьких активів у розмірі 72,062 млн доларів.

"З цієї суми до бюджету України було сплачено 125,628 млн гривень податків. Решту грошей корпорація системно вкладає в благодійні проекти та інвестує в розвиток виробництва в Україні", - повідомляє прес-служба.

Нагадаємо, 27 жовтня президент Росії Володимир Путін заявив, що фабрика "Рошен" у Липецькій області, яка належить президентові України Петру Порошенку, продовжує працювати, незважаючи на певні труднощі.

Як відомо, президент Петро Порошенко, всупереч заявам, досі не передав свої активи у траст, однак почав реструктуризацію своїх активів Roshen, створивши для цього три офшорні компанії.

Як відомо, у січні 2016 року Петро Порошенко заявив, що передав свою частку "Рошен" у незалежний "сліпий" траст під управлінням іноземного банку.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: