Державіаслужба не дозволила Yanair літати до Ізраїлю через борги

Вівторок, 27 грудня 2016, 15:32

Комісія Державіаслужби з розгляду питань про права на експлуатацію повітряних ліній 27 грудня прийняла низку рішень про рекомендацію голові служби видати або відмовити у видачі призначень низці українських авіакомпаній.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється, авіакомпанія Yanair планувала отримати право на щоденні польоти за маршрутом Запоріжжя - Тель-Авів, однак з огляду на те, що на момент подачі заявки вона мала заборгованість по сплаті у авіаспецфонд 195 тис. гривень, їй було відмовлено в задоволенні заявки.

Крім того, Yanair просила розширити частоти на маршруті Львів - Тель-Авів з двох до трьох, а на маршруті Київ - Тель-Авів - з одного до семи рейсів на тиждень.

Комісія Державіаслужби не прийняла рішення ні на користь Yanair, ні на користь МАУ, яка теж просила збільшити частоти, мотивуючи це тим, що діючі правила не передбачають механізму поділу частоти в рамках внесення змін до документа про право на експлуатацію повітряних ліній.

Зараз всі 24 частоти зайняті, тому комісія прийняла рішення відмовити в задоволенні цих заявок.

Нагадаємо, Україна і Ізраїль зняли існуючі обмеження щодо кількості призначених авіакомпаній для регулярних повітряних перевезень за основним маршрутом Київ - Тель-Авів - Київ і іншими маршрутами між країнами, а також щодо пунктів прильоту/вильоту.