У грудні окуповану Луганщину можуть відключити від електроенергії

П'ятниця, 2 грудня 2016, 15:34

У грудні 2016 року ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" планує відключити окуповану Луганщину від електроенергії.

Про це заявив директор "Луганського енергетичного об'єднання" Володимир Грицай в ефірі "Громадського радіо".

За його словами, перед початком бойових дій борг ЛЕО за поставлену електроенергію перед державним підприємством "Енергоринок" становив лише 700 млн.

"Сьогодні борг нашого підприємства перед "Енергоринком" становить 4 млрд гривень. У той же час перед нами існує борг в 6 млрд гривень. Електроенергія продовжує надходити на непідконтрольну територію. Її ніхто не оплачує", - сказав Грицай.

"Коли 1 листопада 2014 року я заступив на пост гендиректора, неконтрольована сторона отримувала електроенергію на 300 млн гривень в місяць. В Україну приходило близько 3-4 млн гривень. Потім до нас почали надходити платежі в межах 50-60 млн гривень на місяць. В будь-якому випадку, це не покривало і третини поставок. Нам вдалося протриматися до липня 2016 року", - заявив він.

Грицай зазначив, що керівництво підприємства зверталося в усі інстанції з тим, щоб повністю припинити перетікання електроенергії на неконтрольовану сторону або знизити його до рівня фактичної оплати.

"Реакції на наші звернення не послідувало. Станиця Луганська та населені пункти навколо неї, а це понад 12 тисяч наших абонентів, отримують електроенергію з неконтрольованого боку. Існує загроза того, що незаконні формування відключатимуть електроенергію", - зазначив глава ЛЕО.

"Зараз ми закінчуємо будівництво обвідної лінії Счастінської ТЕС. У 20-х числах грудня ця лінія буде запущена, і ми зможемо відключити перетік електроенергії, який відбувається з Счастінської ТЕС в сторону Луганська", - підсумував він.

Раніше у ЛЕО повідомили, що початок опалювального сезону в Сєвєродонецьку і Лисичанську, найбільших містах на території Луганської області, контрольованої урядом України, знаходиться під загрозою зриву.

Як відомо, ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" входить до групи компаній "Енергетичний стандарт" Костянтина Григоришина.

Економічна правда