Українська Lucky Labs інвестує до 30 мільйонів в європейські стартапи

Четвер, 15 грудня 2016, 17:48

Українська ІТ-компанія Lucky Labs планує витратити десятки мільйонів доларів на придбання стартапів по всій Європі.

Про це пише liga.net з посиланням на британське видання Business Insider.

Як повідомляє видання, Lucky Labs, яка займається розробкою програмного забезпечення для азартних ігор, шукає для покупки компанії вартістю від 20 до 30 млн доларів у Великобританії, Латвії та Німеччини.

Представник компанії повідомив, що угоди будуть фінансуватися за рахунок приватних грошових резервів. Lucky Labs націлена на стартапи в ігровій та гральній сфері.

У заснованої в 2006 році (зі штаб-квартирою в Києві) Lucky Labs працює близько 500 співробітників. Компанія розробила понад 100 ігор і продуктів для таких компаній, як Playson і AdWise.

Один із засновників Lucky Labs Рустам Гільфанов розповідає про плани придбання: "Ми зацікавлені в продовженні зростання на міжнародних ринках з акцентом на Великобританію, Німеччину і Латвію, де ми вже помітили, що особливо амбітні стартапи роблять деякі фантастичні речі."

Представник компанії додав: "Не дивлячись на Brexit Великобританія є привабливим цільовим ринком для нас через якість програмного забезпечення компаній тут. І, те що подешевшав фунт, безумовно, є додатковим стимулом".

Як раніше повідомлялося, 17 жовтня президент Петро Порошенко розширив санкції проти Росії. У списку фізосіб, які потрапили під санкції, виявилися засновники IT-компанії Lucky Labs Іван Норенко, Роман і Рустам Гільфанови, Сергій Токарєв.

Саме їх ЗМІ називали реальними власниками компанії.

В середині квітня цього року в Києві пройшли обшуки в офісі Lucky Labs.

СБУ пов'язує компанію з фінансуванням терористичних організацій ДНР і ЛНР через онлайн-казино і ряд офшорних компаній. Керівництво компанії ці обвинувачення заперечує.