Курс біткойну відреагував зростанням на перемогу Трампа

Середа, 9 листопада 2016, 14:54

Курс електронної валюти біткойн зростає в середу після перемоги республіканця Дональда Трампа на президентських виборах в США.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

Вартість біткойнів підскочила в ході торгів на 4,1% - до 733,61 дол., повідомив провайдер даних по ринку криптовалюти CoinMarketCap.com.

Основний обсяг біткойнів в середу був куплений за долари США - це показує, що зростання курсу крипотовалюти спровокували американські інвестори, пише MarketWatch.

Тим часом, перевірка Американської податкової служби (Internal Revenue Service, IRS), проведена ревізором міністерства фінансів США, показала, що IRS робить недостатньо для відстеження використання віртуальних валют.

У повідомленні ревізора, опублікованому у вівторок, відзначається відсутність сигналів координації між різними підрозділами IRS в плані контролю обігу криптовалюти, включаючи біткойн.

Як і у випадку з готівкою, анонімність угод з віртуальними валютами може допомогти людям, які намагаються піти від сплати податків, йдеться в повідомленні.

На даний момент найбільш популярною криптовалютою в світі є біткойн - вартість усіх біткойнів в світовому обороті оцінюється в 11,3 млрд дол., свідчать дані CoinDesk.

Як повідомлялося, єврооблігації України в середу вранці стрімко втрачають вартість на повідомленні про перемогу в президентських перегонах в США республіканця Дональда Трампа.

Нагадаємо, європейські індекси також відреагували падінням на перемогу Трампа.

Як повідомлялося, в США результат виборів призвів до обвалу курсу долару та мексиканського песо, а також до змін на сировинних ринках.