Офіційна заява банку "Український капітал"

Четвер, 24 листопада 2016, 17:57

Проти банку "Український капітал" розгорнуто брудну інформаційну кампанію в ЗМІ

Проти банку "Український капітал" була реалізована брудна інформаційна кампанія з метою його дискредитувати і очорнити репутацію.

Всі звинувачення не підтверджені реальними фактами, а є міксом відвертої брехні та напівправди. Це спроба маніпуляції громадською думкою.

"Український капітал" є стабільним і надійним. Це підтверджують показники його діяльності, які публікуються у відкритих джерелах. Банк має великий запас ліквідності. "Український капітал" розміщує грошові кошти в державні облігації Міністерства Фінансів України на постійній основі. Сума вкладень знаходиться на рівні близько 100 млн. грн.

"Український капітал" не потребує рефінансування від НБУ. На тлі загальної нестабільності на ринку, банк за 2015 і 2016 роки жодного разу не отримував рефінансування від Нацбанку. Більше того - за ним не звертався. Зараз він також не потребує рефінансування і відповідні заявки в НБУ не подавав.

Протягом року банк веде прибуткову діяльність. Прибуток за 10 місяців 2016 року склав 2,3 млн. грн.

"Український капітал" повністю і на постійній основі дотримується всіх економічних нормативів, встановлених НБУ.

Також стабільність банку підтверджується звітом незалежного рейтингового агентства "Експерт-Рейтинг". 21 листопада 2016 року рейтинговий комітет цього агентства прийняв рішення про оновлення кредитного рейтингу банку "Український Капітал" за національною шкалою на рівні uaA-. Банк характеризується достатньою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими банками.

Невідома тільки мета цієї атаки: чи нанести репутаційну шкоду банку, чи замовники ставлять перед собою мету в цілому ще більше дестабілізувати і без того непросту ситуацію у фінансово-банківському секторі.