"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рева розповів, що буде з пенсіями наступного року

Середа, 23 листопада 2016, 16:34

Наступник кроком Кабінету міністрів має стати осучаснення пенсій.

Про це під час зустрічі з представниками бізнесу, які входять до об’єднання Європейської бізнес-асоціації, сказав міністр соціальної політики Андрій Рева, передає прес-служба уряду.

Міністр повідомив, що наступний рік не матиме таких серйозних ривків як рішення про підняття "мінімалки", прийняте в цьому році, а також запевнив, що жодні чинники не зможуть розбалансувати наших товаровиробників.

"Наступним кроком уряду має стати реформа пенсійної системи. А саме - осучаснення пенсій", - сказав Рева. 

Реклама:

Міністр поінформував представників бізнесу, що насамперед цей крок (збільшення мінімальної зарплати) покликаний спонукати збільшення відрахувань єдиного соціального внеску.

Також вбачається, що таким чином вдасться значною мірою детінізувати зарплати. Реально, на думку Реви, детінізація торкнеться малого й середнього бізнесу.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив про плани підвищити мінімальну зарплату в 2017 році до 3,2 тисяч гривень.

Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко зазначив, що зростання мінімальної заробітної плати до 3,2 тисяч гривень не вплине на розмір субсидії, призначеної у опалювальному сезоні 2016-2017 років.

Президент Петро Порошенко зазначив, що зростання "мінімалки" не підвищить податки для бізнесу.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!