Порошенко: зростання "мінімалки" не підвищить податки для бізнесу

Середа, 26 жовтня 2016, 20:39

Президент Петро Порошенко зазначив, що рішення щодо підвищення мінімальної заробітної плати до 3,2 тисяч гривень - спільна позиція глави держави, уряду та фракцій коаліції.

Про це йдеться у зверненні президента Петра Порошенка, оприлюдненому на сайті голови держави.

"З першого січня 2017 року в Україні не буде жодної працюючої людини, яка отримує менше 3,2 тисяч гривень. При чому я звернувся до уряду та парламенту вжити вичерпних заходів, щоб це рішення не підвищило жодного податку, насамперед це стосується малого та середнього бізнесу", - додав він.

Порошенко зазначив, що це рішення стосується більше як 4 мільйонів працюючих українців, рівень оплати яких сьогодні складає 1,45 тисяч гривень.

Реклама:

За словами президента, для виплат в державному секторі будуть знайдені відповідні ресурси держбюджету, а приватний сектор отримує чітке правило, яке забороняє працюючому українцю виплачувати менше 3,2 тисяч гривень на місяць.

Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв мінімальну заробітну плату в 2017 році в сумі 3 тисячі 200 гривень.

Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко зазначив, що зростання мінімальної заробітної плати до 3,2 тисяч гривень не вплине на розмір субсидії, призначеної у опалювальному сезоні 2016-2017 років.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: