Український екзоскелет може виграти престижний конкурс Кремнієвої долини

Середа, 23 листопада 2016, 15:04

Українська розробка екзоскелета для людей з порушеннями рухової функції бере участь у престижному міжнародному конкурсі.

Про це пише "Платформа".

Як повідомляє видання, це прототип роботизованого екзоскелета, який дає можливість людям з особливими потребами повноцінно пересуватися без сторонньої допомоги.

Завдяки пристрою можна також збирати дані про реабілітацію, що важливо для роботи медиків, йдеться в повідомленні.


 
Екзоскелетом можна почати користуватися буквально за п'ять хвилин. Програма підлаштовується під потреби людини і допомагає їй пересуватися. Управляється екзоскелет за допомогою нейрошлема або нейробраслетів. При цьому ціна UniExo буде значно нижчою схожих розробок конкурентів, пише видання.

"Вартість виробництва однієї частини екзоскелета - в діапазоні від 4 тис.дол. до 15 тис дол., включаючи компоненти з пластику та металу, серводвигуни, стабілізатори, програмний блок і сенсори", - пише співзасновник Creative Quarter Ілля Кенігштейн.

За його словами, в світі подібних рішень - це недорого. А завдяки 3D принтингу можна домогтися зменшення вартості виробництва.

"Silicon Valley Robotics запропонує членство і допомогу для всіх учасників, надаючи інформацію інвесторам в Кремнієвій долині, доступ до мережі подій і хостинг в New Robot Launchpad Accelerator Space", - розповів автор проекту Антон Головаченко.

Крім того, за підсумками конкурсу назвуть також "найбільш перспективні нагороди для стартапів" від кластерів робототехніки і підприємницьких організацій з країн Близького Сходу, Північної Африки, Австралії і Нової Зеландії".