Суд розірвав договір між "Укргазвидобуванням" і компанією Онищенко

Середа, 2 листопада 2016, 11:14

Київський апеляційний господарський суд розірвав договір про спільну діяльність (СД) між "Укргазвидобування" і товариством з обмеженою відповідальністю "Природні ресурси +", яка належить депутату Верховної Ради Олександру Онищенко.

Про це йдеться в постанові суду апеляційної інстанції від 24 жовтня, передають Українські Новини.

На стороні "Укргазвидобування" в цьому процесі виступила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Об'єктами спільної діяльності "Укргазвидобування" і "Природних ресурсів +" за договором від 22 січня 2014 року є свердловини № 107, 114, 123 Куличихинського, свердловини № 51, 60 Гадяцького родовищ (обидва - Полтавська область) і відповідна інфраструктура, розташована в межах ліцензійних площ.

Таким чином, "Укргазвидобування" в судовому порядку розірвало останній наявний у неї договір СД з компаніями Онищенка.

20 травня Господарський суд Київської області розірвав договору СД з ТОВ "Фірма" Хас ", 9 серпня Київський апеляційний господарський суд розірвав аналогічний договір з ТОВ" Надра Геоцентр ", 19 серпня Госпсуд Харківської області розірвав основне додаткову угоду до договору СД з ТОВ "Карпатнадраінвест" (мова йде про додатковій угоді від 2014 року про передачу 5 свердловин, основний договір не заперечувався).

Як повідомлялося, 5 липня Верховна Рада за зверненням Генпрокуратури схвалила позбавлення недоторканності, затримання і арешт депутата Онищенка.

Онищенко підозрюється в скоєнні в січні 2013 - січня 2016 року злочинів, передбачених ч. 4 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво) Кримінального кодексу.

За словами директора НАБУ Артема Ситника, в результаті діяльності підприємств, близьких до депутата Онищенко, при реалізації договорів СД з "Укргазвидобуванням" державі сумарно було нанесено збитків в розмірі близько 3 млрд гривень.