Конкурент Tesla: Jaguar представив свій перший електромобіль

Четвер, 17 листопада 2016, 14:54

Компанія Jaguar офіційно представила концепт свого першого електромобіля I-Pace, побудованого на звичайній бензиновій моделі F-Pace.

Про це повідомляє Itc.ua.

Для першої моделі був обраний формат кросовера (SUV), так що у шанувальників моделі Tesla Mosel X скоро з'явиться цікава альтернатива.

Електрокроссовер Jaguar I-Pace побудований на алюмінієвій рамі, в яку інтегрований блок літій-іонних акумуляторів сумарною місткістю 90 кВтг.

За заявою представників компанії запас ходу електромобіля становить близько 350 км (220 миль). За допомогою пристрою швидкої зарядки (50kW DC) батарею електрокроссовера можна зарядити на 80% за півтори години.

До отриманої платформі кріпиться підвіска і два електричних двигуна на передній і задній осі, що дозволяє отримати повнопривідну схему.

Сумарно пара двигунів видає 400 кінських сил і 700 Нм крутного моменту, що дозволяє електрокроссоверу розігнатися з місця до 60 миль/год (96 км/год) всього за 4 секунди.

Салон кросовера оформлений в кращих традиціях марки Jaguar, крім цифрової приладової панелі і просунутої мультимедійної системи можна відзначити прозорий дах і інтегровані в спиці рульового колеса сенсорні панелі.

Відзначимо, що власник Jaguar I-Pace отримає відразу два багажника - компактний на 28 літрів спереду і повноцінний на 530 літрів ззаду.

Jaguar I-Pace не є черговою виставковою пробою пера, це практично готовий до виробництва автомобіль, який з мінімальними змінами піде в серію вже в кінці 2017 року, так що перші покупці зможуть отримати свій електричний Jaguar вже на початку 2018 року.