НБУ: закон "Михайлівського" не вдарить по гривні

Четвер, 17 листопада 2016, 13:04

Національний банк не бачить ризиків для курсу гривні в результаті проведення додаткових виплат вкладникам банку "Михайлівський" на 1,2 млрд гривень.

Про це повідомив заступник голови НБУ Олег Чурій на 7-му Всеукраїнському інвестиційному форумі.

"Я не думаю, що це великі ризики. У будь-якому випадку ми маємо підвищений попит на валюту, але в кінці року цей тренд має змінитися через те, що населення, як правило, здає валюту, щоб купити подарунки або підготуватися до Нового року", - відповів він на питання, чи є ризики для готівкового ринку інвалюти від додаткових виплат вкладникам банку "Михайлівський".

У середу президент Петро Порошенко підписав закон, який передбачає відшкодування коштів вкладникам банку "Михайлівський".

Реклама:

Верховна рада ухвалила даний закон у вівторок.

Нагадаємо, вкладники банку "Михайлівський" неодноразово виходили на мітинги, з вимогою повернути їм гроші.

У серпні Порошенко пообіцяв вкладникам банку "Михайлівський", що глава цієї фінансово-кредитної установи буде засуджений, вкрадені гроші будуть знайдені і використані для виплат вкладникам.

У травні в банк "Михайлівський" була введена зовнішня адміністрація. Пізніше стало відомо, що за день до цього банк продав свої кредити іншим фінкомпаніям.

 23 травня правління Національного банку прийняло рішення про віднесення ПАО "Банк Михайлівський" до категорії неплатоспроможних.

У липні Фонд гарантування вкладів почав ліквідацію банку.

Прокуратура Києва також розраховує залучити до відповідальності власника мережі з продажу побутової техніки та електроніки "Ельдорадо" і ТОЦ Gulliver Віктора Поліщука за банкрутство банку "Михайлівський", в якому він раніше володів 92,501% статутного капіталу.

Національний банк оцінив завдані власником банку "Михайлівський" Віктором Поліщуком збитки в 23 млрд гривень.

Детальніше про те, що сталося з банком "Михайлівський" можна почитати в матеріалі "Економічної правди".

Читайте також: Українці заплатили 1,2 мільярда за "тих хлопців" і Порошенка. Чому це так?

Українські новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: