НБУ: Власник-втікач банку "Михайлівський" Поліщук наніс збитків в 23 мільярда

Понеділок, 24 жовтня 2016, 10:14

Національний банк оцінює завдані власником банку "Михайлівський" Віктором Поліщуком збитки в розмірі 23 млрд гривень.

Про це глава Національного банку Валерія Гонтарева повідомила в ефірі телеканалу ICTV, передають Українські Новини.

"Банк "Михайлівський" був невеликий. Його власник Поліщук залишився винен 23 млрд гривень банкам, Фонду гарантування вкладів", - сказала вона.

Гонтарева заявила, що Фонд гарантування вже направив 3,2 тис. заяв в правоохоронні органи по власникам банків-банкрутів на загальну суму 248 млрд гривень.

Реклама:

Як повідомлялося, прокуратура Києва розраховує залучити до відповідальності власника мережі з продажу побутової техніки та електроніки "Ельдорадо" і ТОЦ Gulliver Віктора Поліщука за банкрутство банку "Михайлівський", в якому він раніше володів 92,501% статутного капіталу.

Раніше Шевченківський райсуд Києва арештував колишнього голову правління банку "Михайлівський" Ігоря Дорошенка на два місяці з правом внесення 137,8 млн гривень застави.

У травні в банк "Михайлівський" була введена зовнішня адміністрація. Пізніше стало відомо, що за день до цього банк продав свої кредити іншим фінкомпаніям.

 23 травня правління Національного банку прийняло рішення про віднесення ПАО "Банк Михайлівський" до категорії неплатоспроможних.

У липні Фонд гарантування вкладів почав ліквідацію банку.

Детальніше про те, що сталося з банком "Михайлівський" можна почитати в матеріалі "Економічної правди".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: