В Генічеськ можуть почати поставляти газ за розпорядженням Путіна

Субота, 12 листопада 2016, 17:59

Президент Росії Володимир Путін розпорядився почати постачання газу в місто Генічеськ Херсонської області, по нібито проханню місцевих жителів.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Росія".

"Допомогти потрібно. Зробіть все те ж саме (що і в минулу зиму)", - заявив він, відповідаючи на відповідне прохання самопроголошеного "глави Криму" Сергія Аксьонова.

Аксьонов заявив, що жителі Генічеська та Генічеського району нібито знову попросили Росію про постачання природного газу.

При цьому, самопроголошений "глава Криму" заявив про заборгованість в 18 млн рублів (близько 7 млн грн) за поставлений Генічеську минулої зими газ.

"Сьогодні ситуація така ж критична. При поставках минулого року утворилася заборгованість в 18 млн рублів, заборгованість досі не погашена. Але, оскільки ситуація там критична, просимо вашого дозволу забезпечити такі поставки", - сказав він.

Раніше, під час наради з підготовки до опалювального сезону, віце-прем'єр України Геннадій Зубко, доручив провести окрему нараду з підготовки до опалювального сезону міста Генічеська Херсонської області, де в минулий опалювальний сезон були проблеми з газопостачанням.

Нагадаємо, що на початку року в Генічеську через зниження температури до "мінус" 14 градусів і обмеженої потужності з видобутку газу місцевого Стрелковського родовища впав тиск в газопроводі, в результаті чого без газу залишилися 44 багатоквартирних будинків і 400 приватних будинків.

4 січня представники Херсонської обласної державної адміністрації та ВАТ "Херсонгаз" повідомили про відсутність реверсу з Криму, що призвело до нестачі газу для опалення Генічеська.

Російська пропаганда намагалася використовувати цю ситуацію для піару президента РФ Володимира Путіна.

У Нафтогазі тоді заявили, що Генічеськ з початку окупації Криму забезпечується газом виключно з родовища Стрілецьке, розташованого в Херсонській області у Арабатської стрілки.

Економічна правда