Балчун "обома руками" за перевірку "Укрзалізниці"

Середа, 19 жовтня 2016, 13:50

Голова "УЗ" Войцех Балчун  підтримує ініціативу депутата від Опозиційного блоку Олександра Вілкула щодо створення тимчасової комісії для перевірки роботи "Укрзалізниці".

Про це голова "УЗ" написав на своїй сторінці у Facebook.

"Тимчасова слідча комісія Верховної Ради – додатковий публічний інструмент з’ясування причин, що призвели до сьогоднішньої ситуації в "Укрзалізниці". Багато проблемних питань компанії справді давно чекають свого ефективного розслідування. І тут не повинно бути терміну давності. Хай комісія працює ґрунтовно і масштабно", - написав Балчун.

За його словами, нехай депутати та генпрокурор Юрій Луценко шукають відповіді на запитання: яким чином тисячі вагонів "УЗ" свого часу передавались приватним компаніям? Які дивіденди отримувала натомість компанія? Як залізниця славилась будівництвом інфраструктурних об’єктів на кшталт автостради Київ-Одеса, канал Дунай-Чорне море, президентських резиденцій і не розвивала власну інфраструктуру, вагонний парк, тягу? Через що сьогодні захлинаються перевезення тих же металургів. 

"Методи парламентського контролю тут можуть тільки вітатись. Депутати зможуть спокійно розібратись, яким чином багато років працював квотний принцип призначення керівника "Укрзалізниці", які політичні сили мали з цього дивіденди, які схеми виникали та що втрачала компанія і держава. Лише самі багаторічні закупівлі солярки можуть стати предметом захоплюючого депутатського розслідування", - зазначив голова "УЗ".

Крім того, очільник компанії написав, що вже зараз готовий передати в парламент звіт про стан, у якому його команда застала компанію.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ПАТ "Укрзалізниця" очікує за підсумками 2016 року чистий збиток - 4,136 млрд грн.

Економічна правда