Наглядову раду "Нафтогазу" можуть залучити до управління "Укртрансгазом"

Понеділок, 17 жовтня 2016, 12:17

Робоча група з питань прискорення реформи корпоративного управління НАК "Нафтогаз України" розглянула можливість залучення наглядової ради "Нафтогазу" в управління ПАТ "Укртрансгаз".

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Кабміну.

Як зазначається, члени групи розглянули можливість залучення Наглядової ради ПАТ НАК "Нафтогаз України" до управління ПАТ "Укртрансгаз", що дасть змогу збільшити операційну самостійність "Укртрансгазу".

За підсумками обговорення підгрупа під головуванням директора Юридичного департаментуМінекономрозвитку Олексія Перевезенцева отримала доручення Віце-прем’єр-міністра у двотижневий термін напрацювати узгоджені пропозиції щодо змін до статутів ПАТ "НАК "Нафтогаз України" та ПАТ "Укртрансгаз".

Як відомо, раніше в інтерв'ю "Економічній правді" глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявив, що після повернення ПАТ "Укртрансгаз" під контроль НАК "Нафтогаз України" його президенту Ігорю Прокопіву доведеться написати заяву на звільнення.

Нагадаємо, 7 вересня Міністерство економічного розвитку вивело з-під контролю НАК "Нафтогаз України" здійснення закупівель ПАТ "Укртрансгаз", не повідомивши керівництво НАК "Нафтогаз України".

За інформацією прес-служби НАК, така зміна статуту поставила під загрозу укладення "Нафтогазом" кредитної угоди з залученням Світового банку (СБ) на суму 500 млн дол і є порушенням умов за кредитною угодою з ЄБРР і потенційним дефолтом по заборгованості, гарантованої державою.

Дії МЕРТ вже викликали занепокоєння Європейського банку реконструкції та розвитку.

У "Нафтогазі" заявили, що такі дії ставлять під загрозу виконання Плану реформи корпоративного управління "Нафтогазу".

19 вересня на засіданні погоджувальної ради міністр економіки Степан Кубів заявив, що рішення щодо зміни статуту "Нафтогазу" призупинене.

Економічна правда