Ярославський купить пакет акцій ХТЗ, від яких відмовився інвестор

Неділя, 16 жовтня 2016, 10:21

Власник і президент групи DCH Олександр Ярославський придбає пакет акцій ПАТ "Харківський тракторний завод", від ідеї придбання якого в нинішніх політико-економічних умовах відмовився австрійський інвестор Зігфрід Вольф.

Про це повідомили в DCH, пишуть "Українські новини".

"Група DCH Ярославського, офіційно повідомляє про початок процесу придбання додаткової кількості акцій ПАТ "Харківський тракторний завод" (ХТЗ) у розмірі 29% статутного фонду. Мова йде про пакет, який до недавнього часу мав намір сформувати австрійський інвестор Зігфрід Вольф для досягнення цільової структури власності. За домовленістю сторін умови придбання цього пакета є конфіденційними", - сказано в повідомленні.

Як відомо, нещодаввно Ярославський побіцяв вкласти в ХТЗ до 500 мільйонів доларів.

Нагадаємо, що напередодні австрійські видання опублікували заяву самого Зігфріда Вольфа, який інвестував капітал в ХТЗ раніше Ярославського і запросив того стати співакціонером.

Наприкінці квітня президент і власник групи компаній Олександр Ярославський за пропозицією австрійського бізнесмена Зігфріда Вольфа, інвестора ПАТ "Харківський тракторний завод", придбав контрольний пакет акцій цього підприємства.

ХТЗ, заснований в 1930 році, в даний час випускає десятки моделей тракторів і спецтехніки, призначених для робіт в сільському і комунальному господарствах, будівництві.

За попередніми даними, чистий прибуток ХТЗ 2015 року скоротився в 10 разів (2014 року цей показник склав 445 млн грн).

Співвласник DCH Олександр Ярославський був основним акціонером ХТЗ до 2007 року, коли завод придбала група ГАЗ російського мільярдера Олега Дерипаски.