Deutsche Bank може звільнити ще 10 тисяч співробітників

Субота, 15 жовтня 2016, 18:32

Фінансовий директор Deutsche Bank Маркус Шенк сказав представникам персоналу минулого місяця, що обсяг запланованого скорочення штату може бути збільшений вдвічі.

Про це повідомив Рейтер співрозмовник, знайомий з ситуацією.

Таким чином, ще близько 10 тисяч співробітників банку можуть втратити свої робочі місця.

Хоча подібне рішення поки прийнято не було, заяви Шенка на внутрішній нараді свідчать про те, що кредитор вивчає можливості для подальшого значного скорочення витрат, зіткнувшись з необхідністю сплати багатомільярдного штрафу і кризою довіри з боку інвесторів.

"Шенк сказав, що банку потрібно скоротити ще 10 тисяч співробітників, щоб знизити витрати", - сказав один з присутніх на зустрічі з фінансовим директором.

Подібні скорочення, якщо такі будуть узгоджені, ймовірно, займуть багато років, але вже постановка такої мети може переконати інвесторів в тому, що банк сповнений рішучості скоротити витрати, які, за словами деяких джерел, Європейський центробанк вважає роздутими.

У середині вересня стало відомо, що найбільшому німецькому банку Deutsche Bank може бути пред'явлений штраф у розмірі до 14 мільярдів доларів з боку Мін'юсту США, який в ході розслідування виявив порушення банку при торгівлі іпотечними паперами.

26 вересня представник уряду ФРН Штеффен Зайберт заявив, що влада Німеччини не підтримуватиме фінансово Deutsche Bank, який опинився в "борговій ямі".

Deutsche Bank - найбільший за розміром активів банк Німеччини, заснований в 1870 році. Чистий збиток за 2015 рік становив 6,772 мільярда євро проти прибутку роком раніше на рівні 1,691 мільярда євро. Це перший річний збиток банку з 2008 року.