Amazon оголосив про запуск конкурента Apple Music

Середа, 12 жовтня 2016, 16:05

Компанія Amazon оголосила про запуск власного потокового музичного сервісу.

Про це пише ТАСС з посиланням на агентство Reuters.

За його даними, служба Amazon Music Unlimited буде конкурувати з уже діючими на ринку сервісами Spotify і Apple Music.

Подібні прикладні програми для смартфонів, комп'ютерів та інших побутових електронних пристроїв дозволяють отримувати доступ до великого каталогу музичних записів за щомісячну абонентську плату або безкоштовно за умови прослуховування рекламних оголошень.

Amazon розраховує, що багато користувачів сервісу будуть слухати музику за допомогою "розумного динаміка" Echo, здатного відповідати на голосові команди, який ця компанія випустила на ринок в 2015 році.

На думку віце-президента Amazon Music Стіва Бума, такого роду домашні пристрої можуть стати ключовим джерелом зростання доходів музичної індустрії.

"На першому етапі рушійною силою зростання були, головним чином, смартфони. Ми вважаємо, що наступний етап зростання буде пов'язаний з домашніми пристроями", - каже Бум.

Компанія Amazon, заснована в 1994 році підприємцем Джеффрі Безосом, є найбільшим в світі продавцем товарів і послуг через інтернет. Штаб-квартира компанії, оборот якої за 2015 рік становив близько 107 млрд доларів, знаходиться в місті Сіетл (штат Вашингтон).

Першою серед найбільших мультимедійних груп США Amazon запропонувала користувачам її сайту послугу платного скачування фільмів і серіалів з можливістю їх перегляду без обов'язкового підключення до інтернету.