"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна хоче будувати міст через Дунай в Румунію

Понеділок, 10 жовтня 2016, 08:50

Президент України Петро Порошенко заявив про те, що ведуться переговори про будівництво моста через Дунай, який з'єднає Україну і Румунію.

Про це він сказав під час робочої поїздки в Одеську область, повідомляє УНІАН.

Після ознайомлення з ходом ремонтних робіт на автодорозі державного значення М-15 Одеса-Рені, Порошенко поінформував, що даний проект є лише частиною великого міжнародного проекту.

"Ми ведемо переговори з румунською та болгарською сторонами про спорудження мостe через річку Дунай. Були відповідні зустрічі з президентами цих країн, на яких, зокрема, розглядалося і дане питання. Новий міст не тільки забезпечить транзит українських товарів, а й сприятиме потужному розвитку інфраструктури туристичного бізнесу", - заявив президент.

Реклама:

Раніше ЦТС повідомляв, що на трасі Одеса-Рені відремонтовано вже 12 з 17 ділянок, або 65 кілометрів дорожнього полотна.

"Буквально вчора виділено ще 54 млн гривень на ремонт цієї траси", - сказав Порошенко під час ознайомлення з ремонтними роботами на 31-му кілометрі траси.

Зі слів керівника Одеського облавтодору Олега Вариводи, гарантійний термін якості траси Одеса-Рені після ремонту становитиме 10 років.

"22 сантиметри становить основа дороги і ще 20 сантиметрів - асфальтове покриття. Раніше товщина "підкладки" становила всього 5 сантиметрів і ще стільки ж - асфальтове покриття. Цілком здати трасу в експлуатацію плануємо до кінця року", - сказав Варивода.

Як повідомлялося, на повне завершення ремонту запланованих 134 кілометрів автотраси Одеса-Рені потрібен ще 1 млрд гривень.

Раніше в матеріалі "Дороги ганьби. Чи з'явиться в Україні траса імені Саакашвілі", ЕП писала про те, що дана траса є однією з найскладніших і найнебезпечніших в Україні.

Планувалося, що всього по 19 лотам, на які розділили трасу відремонтують трохи більше 80 кілометрів дороги. Загальна вартість робіт складе близько мільярда гривень.

Всього на ремонт доріг всіх рівнів у 2016 році виділили 19,4 мільярди гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: