"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

На ремонт дороги Одеса-Рені виділять ще 54 мільйони гривень

П'ятниця, 7 жовтня 2016, 18:56

Президент Петро Порошенко заявив про виділення ще 54 млн гривень на ремонт дороги Одеса-Рені.

Про це глава держави сказав у ході робочої поїздки до Одеської області, передає УНІАН.

"Буквально вчора виділено 54 млн гривень на ремонт цієї траси", - сказав Порошенко під час ознайомлення з ремонтними роботами на 31-му кілометрі траси.

Представники компанії-підрядника розповіли, що ширина проїжджої частини тут становить 7,5 м.

Реклама:

При проведенні ремонтних робіт для економії часу і коштів використовується сучасна технологія холодного ресайклінгу (зміцнення асфальтового грануляту, одержуваного в результаті дроблення асфальтобетонного лому, різними в'яжучими речовинами шляхом попереднього змішування на дорозі - Ред.).

За словами керівника облавтодору Олега Вариводи, гарантійний строк якості траси Одеса-Рені після ремонту становитиме 10 років.

"22 см становить основу дороги і ще 20 см – асфальтове покриття. Раніше товщина "підкладки" становила всього 5 см і ще стільки ж — асфальтове покриття. Повністю здати трасу в експлуатацію плануємо до кінця року", - сказав Варивода.

Порошенко зазначив, що південь Одеської області є надзвичайно важливим для розвитку туризму, чому сприяє створення якісної дорожньої інфраструктури.

"Буде дуже добре, коли в міста Ізмаїл, Вилкове, Болград на березі озера Ялпуг і річки Дунай зможуть приїжджати українські та іноземні туристи", - наголосив президент.

Раніше в матеріалі "Дороги ганьби. Чи з'явиться в Україні траса імені Саакашвілі", ЕП писала про те, що дана траса є однією з найскладніших і найнебезпечніших в Україні.

Планувалося, що всього по 19 лотам, на які розділили трасу відремонтують трохи більше 80 кілометрів дороги. Загальна вартість робіт складе близько мільярда гривень.

Всього на ремонт доріг всіх рівнів у 2016 році виділили 19,4 мільярди гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: