Ан-22 "Антей" відправився в перший комерційний рейс після відновлення

П'ятниця, 9 вересня 2016, 10:37

Ан-22 "Антей" 8 вересня здійснив переліт до швейцарського Цюріха з Києва для виконання комерційного рейсу.

Про це пише ЦТС.

Як повідомляється, це буде перший такий рейс після проведення відновлювальних робіт і заміни гвинтів, вироблених в німецькому Лейпцигу.

В аеропорту Цюріха Ан-22 візьме на борт промислову котушку вагою 25 тонн і доставить її в Абу-Дабі (ОАЕ). Для перевезення даного вантажу фахівці ДП "Антонов" розробили спеціальну раму, так як котушку необхідно транспортувати у вертикальному положенні.

 

Раніше повідомлялося, що "Антей" повернувся до експлуатації, зробивши 30 липня поточного року переліт з Києва в Лейпциг.

"Авіалінії Антонова" сподіваються на підвищення ефективності своєї роботи у зв'язку з використанням даного унікального повітряного судна, що має вантажопідйомність 60 тонн.

Ан-22 "Антей" - турбогвинтовий, широкофюзеляжний, транспортний літак, який встановив 41 світовий рекорд. Всього було випущено 68 Ан-22.

Нагадаємо, 12 лютого Ан-22 піднявся в повітря перший раз з 2009 року. Він простоював без діла близько шести років. Реєстраційний номер літака - UR-09307.

Літаки "Антей" будувалися в 1966-1976 роках. На балансі "Авіаліній Антонова" знаходиться один Ан-22, ще сім експлуатуються в Росії.