"Газпром" заявив про отримання перших дозволів на "Турецький потік"

Середа, 7 вересня 2016, 17:21

"Газпром" отримав перші дозволи органів влади Турецької Республіки на реалізацію "Турецького потоку" після рішення про відновлення проекту в цьому році.

Про це повідомляє прес-служба російської компанії.

"За підсумками переговорів голови правління ПАТ "Газпром" Олексія Міллера і міністра енергетики і природних ресурсів Турецької Республіки Берата Албайрака, що відбулися минулого тижня, була досягнута домовленість про якнайшвидше завершенні всіх необхідних підготовчих процедур для початку реалізації проекту", - йдеться в повідомленні.

"Початок видачі дозволів є позитивною новиною для "Газпрому". Даний крок турецької сторони відображає зацікавленість турецького уряду в проекті "Турецький потік" і свідчить про перехід до його практичної реалізації", - сказав Міллер.

Нагадаємо, раніше президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що проект "Турецький потік", який забезпечить постачання російського газу як на ринок Туреччини, так і Європи, буде реалізовано.

Як відомо, після загострення відносин між Москвою та Анкарою проект газопроводу "Турецький потік", що мав доставляти російський газ по дну Чорного моря до європейської частини Туреччини був відкладений.