"Антонов" планує розгорнути серійне виробництво "Мрії" в Китаї

Середа, 7 вересня 2016, 12:38

ДП "Антонов" планує до кінця року підписати договір з китайською компанією AICC (Aerospace Industry Corporation of China) про розробку проектної документації для добудови другого екземпляра літака Ан-225 "Мрія".

Про це в ході прес-конференції повідомив президент "Антонова" Олександр Коцюба.

"До кінця року плануємо підписати договір з китайською компанією на розробку проектної документації", - сказав Коцюба. За його словами, багато чого у цьому процесі залежить від китайської сторони.

Він також наголосив, що з Китаєм було підписано рамкову угоду, яка передбачає алгоритм взаємодії з китайськими партнерами по створенню другого екземпляра "Мрії".

За його словами, це досить тривалий за часом процес.

"Другий момент, який передбачається цією угодою, це створення серійного виробництва за умови успішного виконання пункту першого", - уточнив Коцюба.

У свою чергу, директор програми зі співпраці з КНР Гарбук Геннадій заявив, що передача документації, яка необхідна буде для виготовлення літака буде передаватися виключно на підставі ліцензійних договорів, як це прийнято в усьому світі.

"При цьому "Антонов" залишається власником інтелектуальної власності", - підкреслив Гарбук.

Раніше китайські ЗМІ повідомили, ДП "Антонов" і китайська компанія China airspace підписали договір про співпрацю, згідно з яким до Китаю переходить право власності на гігантський літак-транспортер АН-225, включаючи використання креслень і специфікацій літака.

Ан-225 "Мрія", розроблений київським конструкторським бюро імені О. К. Антонова, на сьогоднішній день є найбільшим та найпотужнішим транспортним літаком у світі.

Економічна правда