BlackBerry припиняє випуск смартфонів

Середа, 28 вересня 2016, 20:34

Канадська BlackBerry, що здобула популярність як один з перших виробників смартфонів у світі, припинить випускати ці пристрої.

Про це йдеться в прес-релізі компанії, передає "Інтерфакс-Україна".

Blackberry оголосила про укладення угоди з індонезійської компанією PT BB Merah Putih, спільним підприємством, найбільш значущим учасником якого є найбільша телекомунікаційна компанія країни PT Tiphone Mobile Indonesia Tbk.

За умовами угоди, BB Merah Putih буде виробляти і продавати смартфони під брендом Blackberry з використанням розробленого компанією ПЗ для Android, що відрізняється підвищеним ступенем захисту.

Сама Blackberry зосередиться на розробці ПЗ і надання ІТ-послуг - у другому кварталі поточного фінроку її виручка в даному сегменті практично подвоїлася і досягла 138 млн доларів.

Blackberry почала виробляти і продавати смартфони задовго до появи iPhone від Apple, і колись була лідером цього ринку з капіталізацією 80 млрд доларів.

Раніше Blackberry представила звітність за минулий фінквартал. Її чистий збиток зріс до 372 млн доларів, або 71 цента на акцію, а виручка впала з 490 млн доларів до 334 млн доларів.

Акції компанії на попередніх торгах в середу подорожчали на 6%. Її капіталізація становить 5,4 млрд доларів.