З початку року акції Deutsche Bank впали більш ніж на 50%

Вівторок, 27 вересня 2016, 10:11

Акції Deutsche Bank AG впали в понеділок на 7,5%, досягнувши мінімального рівня з 1983 року, через стурбованість ринку фінансовим станом кредитної організації.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

У понеділок Deutsche Bank спростував інформацію, що з'явилася в ЗМІ, що він хотів би отримати допомогу Берліна, щоб скоротити суму фінансових претензій з боку регулятора в США, але отримав відмову.

З початку року акції банку впали більш ніж на 50%. Учасники ринку побоюються, що Deutsche Bank може зіткнутися з нестачею капіталу.

Як стало відомо кілька днів тому, Мінфін США вважає, що Deutsche Bank повинен заплатити 14 млрд доларів для врегулювання претензій у справі про маніпулювання цінами на іпотечні папери в період до кризи 2008 року.

Сам Deutsche Bank AG підтвердив, що веде переговори з метою врегулювання претензій американських правоохоронців, і що дійсно ними була названа цифра в 14 млрд доларів.

"Deutsche Bank не планує врегулювати потенційні претензії навіть близько до цієї цифри. Переговори тільки почалися. Банк очікує, що переговори призведуть до результату, який буде схожий з досягнутим іншими банками, які домовилися про врегулювання претензій на істотно більш низьких рівнях", - заявив банк.

Deutsche Bank отримав за підсумками минулого року збиток в 6,8 млрд євро, а потім відмовився від виплати дивідендів на найближчі два роки.

В результаті рівень капіталізації банку - зараз один з найнижчих в Європі, і високий штраф в США може виявитися для кредитної організації сильним ударом.

В понеділок офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт заявив, що влада Німеччини не підтримуватиме фінансово Deutsche Bank, який опинився в "борговій ямі".