Гройсман закликав Раду посилити відповідальність за рейдерства

П'ятниця, 23 вересня 2016, 12:20

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман закликав Верховну Раду внести зміни до чинного законодавства і посилити відповідальність за рейдерські захоплення.

Про це він заявив під час години запитань до уряду у ВР, повідомляє "Укрінформ".

"Наше з вами завдання сьогодні - у тому числі й посилити відповідальність за певні правопорушення, що дасть можливість правоохоронній системі дуже швидко реагувати, а то починається накопичення людей, які захоплюють підприємства або якісь іще речі роблять. Пішов на захоплення підприємства - одразу в тюрму", - наголосив глава уряду.

Він підкреслив, що у випадках рейдерства дуже швидко і якісно має реагувати Національна поліція та весь силовий блок.

"Вважаю, що вони (рейдери - ред.) мають розуміти, що порушувати закон - це дуже боляче, тому що правоохоронна система дуже серйозно на це питання реагує. Я сказав про те, що спортсмени мають займатися спортом, а не повертатися у дикі 90-і, коли був розгул таких проявів", - зауважив Гройсман.

У свою чергу міністр юстиції Павло Петренко додав, що згідно з чинним законодавством поліція може кваліфікувати рейдерські захоплення як хуліганство.

Однак протягом літа було розроблено і внесено до парламенту пакет законопроектів про посилення відповідальності за такі злочини.

"Ми пропонуємо запровадити жорстку кримінальну відповідальність і спецконфіскацію всього майна всіх осіб, які будуть причетні до рейдерства", - сказав Петренко.

Він також закликав керівництво ВР розглянути цей законопроект спільно із проектом закону щодо спецконфіскації вже наступного пленарного тижня.

Нагадаємо, раніше "ЕП" писала про популярні рейдерські схеми.