Гройсман назвав головні пріоритети бюджету на 2017 рік

Середа, 21 вересня 2016, 13:58

Головним пріоритетом в бюджеті на 2017 рік є безпека і оборона.

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час презентації бюджету-2017 в Верховній Раді.

"Хотів би більше сказати про пріоритети в бюджеті. Перше - це безпека і оборона. Окремий пріоритет ми будемо маштабно будувати українські дороги. Ми будемо розвивати економіку і будемо розвивати наші транспортні можливості і логістичні приоритети", - зазначив Гройсман.

Окремо, Гройсман торкнувася питання децентралізації у проекті бюджету на 2017 рік.

"Збережена фінансова децентралізація і підвищена відповідальність місцевих органів влади. Ми передбачаємо збільшення заробітних плат для українського вчителя, в наступному році на 30%, для українського лікаря - порядка 20%. Ми зберігаємо усю систему стипендій для наших студентів. Ми робимо абсолютно чіткий крок для повноцінного забезпечення ліками українських громадян по всім програмам, які не виконувалися", - сказав голова Уряду.

Крім того, Гройсман розповів і про підтримку національної культури в бюджеті на 2017 рік.

"Ми також знайшли гроші на підтримку наших фермерів у розмірі 5, 5 мільярда гривень. Забезпечуємо збільшення видатків на регіональну політику до 9 млрд грн, мова йде про державний фонд регіонального розвитку, про субвенції соціально-економічного розвитку, а також підтримку обєднаних територіальних громад", -  підсумував він. 

Як відомо, 15 вересня Кабмін вніс держбюджет-2017 в Раду.

Детальніше про параметри нового бюджету можна прочитати у матеріалі "Новий бюджет: як зміняться доходи та видатки".

Економічна правда