Радник Балчуна саботував угоду про транзит 5 мільйонів тонн вантажу - Ставніцер

Вівторок, 20 вересня 2016, 13:22

Структура російського холдингу "Металоінвест" веде переговори з ПАТ "Укрзалізниця" і групою терміналів "ТІС" про транзит через Україну 5 мільйонів тонн гірничорудної продукції.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив глава "ТІС" Андрій Ставніцер.

"У мене є клієнт, який готовий привезти близько 5 млн тонн на рік нового вантажу в Україну. Це транзит. Ми знизили ставку перевалки в порту нижче плінтуса, але все одно не конкурентні. Якщо Україна не забере цей вантаж - він піде на Балтику. Потрібна знижка від УЗ на транзитний тариф", - повідомив Ставніцер.

За його словами, про це він розповів керівнику напрямку "Транспорт" Офісу ефективного регулювання (BRDO) Олександру Каві, який повинен був організувати переговори головою УЗ Войцехом Балчуном.

При цьому, Ставніцер звинуватив Каву в тому, що той мало не зірвав зустріч з представниками компанії, не повідомивши про неї Балчуна.

"Нас проводжають в конференс зал. Там сидить незнайомий нікому громадянин і жодного з заявлених керівників УЗ. Громадянин починає розповідати про складнощі УЗ на Донбасі ... Очевидно - він не бачив ніяких листів, розрахунків та його мета - вислухати і відправити гостей назад зі словами "розглянемо, обговоримо, передзвоніть", - написав глава "ТІС".

 

За словами Ставніцера, Балчун приїхав з Верховної Ради, де знаходився в той момент, тільки після особистого дзвінка, що, за його словами, врятувало зустріч.

"Глава УЗ кидає все і приїжджає. Вирулює дискусію. Нарешті починається конструктив. Правильні питання. Правильні відповіді. Ситуація стала на рейки. Призначено зустріч з головним комерсантом на цей же день і т.д. Видихають клієнти, видихають партнери", - повідомив він.

При цьому, як написав на своїй сторінці Кава в публікації, яку він пізніше видалив, Балчун був обізнаний про зустріч, але не зміг приїхати на неї вчасно.

Також Кава вказав назву компанії, з якою велися переговори - нею виявилася одна з структур найбільшого виробника залізної руди в РФ і СНД - холдингу "Металоінвест", що належить російському олігархові Алішеру Усманову.

 
 

Економічна правда