Коболєв: після повернення "Укртрансгазу" його голова має піти

Понеділок, 19 вересня 2016, 15:45

Після повернення ПАТ "Укртрансгаз" під контроль НАК "Нафтогаз України" його президенту Ігорю Прокопіву доведеться написати заяву на звільнення.

Про це в інтерв'ю "Економічній правді" заявив глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

"Зараз, в результаті конфлікту з Мінекономіки, ми прийшли до неприємної ситуації, коли Прокопів більше не зможе обіймати свою посаду", - сказав Коболєв.

"У нас є наглядова рада. Це питання напевно буде винесено на його комітет з етики, який оцінить ситуацію і роль Прокопіва. Я думаю, що після повернення "Укртрансгазу" в "Нафтогаз" йому доведеться написати заяву", - додав глава НАК.

На питання про те, що Коболєв хотів би призначити на місце Прокопіва комерційного директора "Нафтогазу" Юрія Вітренка глава НАК відповів, що він (Вітренко - Ред.) ніколи в житті не погодився б очолити таку складну махину як "Укртрансгаз".

Як відомо, 7 вересня Міністерство економічного розвитку вивело з-під контролю НАК "Нафтогаз України" здійснення закупівель ПАТ "Укртрансгаз", не повідомивши керівництво НАК "Нафтогаз України".

За інформацією прес-служби НАК, така зміна статуту поставила під загрозу укладення "Нафтогазом" кредитної угоди з залученням Світового банку (СБ) на суму 500 млн дол і є порушенням умов за кредитною угодою з ЄБРР і потенційним дефолтом по заборгованості, гарантованої державою.

Дії МЕРТ вже викликали занепокоєння Європейського банку реконструкції та розвитку.

У "Нафтогазі" заявили, що такі дії ставлять під загрозу виконання Плану реформи корпоративного управління "Нафтогазу".

19 вересня на засіданні погоджувальної ради міністр економіки Степан Кубів заявив, що рішення щодо зміни статуту "Нафтогазу" призупинене.