Фонд гарантування розпочав ліквідацію "КСГ Банку"

Четвер, 1 вересня 2016, 11:48

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб розпочав ліквідацію ПАТ "КСГ Банк".

Про це йдеться у повідомленні Фонду.

Як наголошується, виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийнято рішення від 30 серпня №1656, "Про початок процедури ліквідації ПАТ "КСГ БАНК" та делегування повноважень ліквідатора банку".

Згідно з зазначеним рішенням розпочато процедуру ліквідації "КСГ Банку" з 31 серпня 2016 року до 30 серпня 2018 року включно. Ліквідатором банку призначено Тетяну Горбатюк.

Нагадаємо, Нацбанк 30 серпня ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ "КСГ Банк".

Основні акціонери банку - Сергій і Ксенія Касьянови (по 33,46%) та Олександр Шепелєв (16,39%).

Як відомо, Шепелєв в ніч на 6 липня 2014 року втік разом з конвоїром з лікарні швидкої допомоги, де перебував на лікуванні після екстрадиції та утримувався під вартою.

Справу проти екс-нардепа було порушено в 2012 року. Шепелєва звинувачували в причетності до розкрадання коштів "Родовід Банку" на суму більше 220 млн грн за часів прем'єрства Юлії Тимошенко, а також в участі спільно з бізнесменом Павлом Борулько в організації розкрадання держкоштів рефінансування Нацбанку на суму 315 300 000 грн у березні-травні 2009 року.

Шепелев категорично заперечував звинувачення на свою адресу.

Згодом МВС України повідомило, що Шепелєв знаходиться в міжнародному розшуку за підозрою в замаху на вбивство і розкраданні коштів.  

Окрім того екс-депутат фігурував у справах щодо вбивства глави наглядової ради "АвтоКразБанку" Сергія Кириченка у січні 2003 року та щодо замаху на життя колишнього акціонера "Родовіда" Сергія Дядечка.

Шепелев двічі обирався до парламенту за списками БЮТ, але в 2010 році був виключений з фракції і перейшов у фракцію Партії регіонів, звідки все ж згодом вийшов.  На парламентських виборах 2012 року балотувався по мажоритарному округу № 13 (Вінницька обл.) Як самовисуванець, однак посів лише 7-е місце.

Наприкінці березня 2014 року Шевченківський райсуд Києва обрав для Шепелєва запобіжний захід у вигляді двомісячного арешту.

20 березня 2015 року екс-нардепа Шепелєва затримали в Росії.

Більше про Олександра Шепєлєва можна прочитати тут і тут

Економічна правда